Зустріч із письменником-земляком Василем Іваниною

Зустріч відтерміновувалася двічі. А сьогодні вона нарешті відбулася. Зустріч із письменником-земляком Василем Іваниною. Новин накопилося багато. Обговорювали відразу три книги Василя Миколайовича: «Дорога від Щастя», «Сонце на Лемеші» та «Каяття гетьмана Розумовського»

Привітали талановитого земляка із гідною нагородою. Цьогоріч він став лауреатом літературної премії ім. Миколи Гоголя за роман «Каяття гетьмана Розумовського». Премія ім. М.В.Гоголя присуджується щорічно зокрема за твори, що утверджують національну самоідентифікацію.

А вище згадані романи Василя Миколайовича саме про це. « Моєю метою було показати, що українці – мудрий і самовідданий народ, здатний до державотворення, розвитку культурної спадщини, спраглий до наук»,- говорить автор.Із задоволенням присутні в залі слухали розповідь Василя Миколайовича, що цікаво спліталася у дивовижний вінок автобіографічних сторінок, яскравих моментів, які були зародками творів, спогадів про титанічну роботу, наполегливу й цілеспрямовану, в архівах багатьох країн, болю за селами, які вмирають і , звичайно, славному роду Розумовських, які щедро поділилися зі своїми нащадками сонцем, що колись зійшло над простою родиною Розумів із Лемешів.

Щиро бажаємо Василеві Миколайовичу довгих років життя під мирним українським небом, здійснення його задумів, необхідних нащадкам, тому що в основі нашої національної самоідентифікації має бути зв'язок поколінь.

Фоторепортаж

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.